Örülj velem!

Mácz István: Örülj Velem! Örülj velem!
Claudelnek igaza van: Hatalmas az öröm, mindennél erősebb. Dosztojevszkij igazságát azzal egészítem ki, hogy az örömre minden ember kiválasztott. Te is! Az ember örömre született. Erről beszél minden mosoly, minden kacagás, minden nevetés. Ha mégis kevés az öröm, arról nem az örömben gazdag világ tehet, hanem az emberi szív, mely az örömet észre nem veszi, át nem éli.

Az örömre szükségünk van, mert kiolthatatlan ösztönnel a boldogságot keressük. A boldogság pedig örömökben lép elénk. Amint az életünk „egészét” a pillanatok, a percek töredékében éljük meg, hasonlóképpen az „egész” boldogság egyszerre nem birtokolható, csak az örömben élhető át. A boldogságot keresem én is, mint Te. Nem találom én sem, amint Te sem leltél rá teljesen. Kérlek, most tarts velem. Nem vagyok tudós, sem bölcs. Csak ember vagyok, akire az öröm rátalált. Vagy a szívem lett érzékenyebb az öröm iránt? Nem tudom. Ám az örömmel naponta találkozom. Itt. Most. Hívlak, örülj velem! A mindennapi kenyér mellé kell a mindennapi öröm. A boldogságot mindig holnapra várjuk, holnaputánra, majd…. Közben most élünk, most érzünk, most kell a szívnek örülni, hogy emberi legyen élete.

Ne várj értekezést, nem bölcseleti művet olvasol, sem tudományos tájékoztató. Sorokat írtam az örömről. Olyan egyszerű, mint amikor azt mondják: egyél, igyál, tornázz, hogy egészséges légy. Ennyire egyszerű és ennyire fontos. Hányszor hallod a rádióban, televízióban, hogy többet mozogj, lélegezzél mélyen. Most én szólok. A szívedhez. Örülj velem! Naponta ezernyi öröm les rád, csak észre vedd, érezd, engedd magadba és örülj.

Örülni hívlak. Nem lehet, hogy ne jöjj. Élni csak örömben érdemes és csak örömben szeretheted az életet.Hozzászólások

5 hozzászólás

 1. Katona Ibolya, 2009. január 26. 00:31

  Szeretnem megvasarolni a konyvet. Hogy lehetseges?

 2. admin, 2009. február 03. 14:05

  Kedves Ibolya,

  A Szent Gellért kiadó boltjában.
  1053 Budapest,
  Kossuth L. u. 1.
  Tel: 06 / (1) 266 6161
  Fax: 06 / (1) 337 2879
  SMS: 06 / (20) 928 8888

 3. Balázs Ildikó, 2009. március 01. 11:59

  Szeretném megvásárolni a könyvet, de vidéken élek messze Budapesttöl, hogyan lenne lehetséges hogy mégis megvásároljam!

 4. admin, 2009. április 19. 02:14

  Kedves Ildikó!

  A Szent Gellért kiadótól közvetlenül megrendelheti, postai úton küldik. Elérhetőségük honlapjukon található:
  http://www.szentgellertkiado.hu/

  Üdvözlettel,

  Mácz István

 5. Szabó Enikő, 2010. augusztus 26. 14:52

  Tisztelt Mácz Úr!

  Rendkívüli „öröm” számomra, h kezembe került ez a csodálatos könyv, többször is elolvastam már, és gyakran csak úgy felütöm itt-ott.
  Mindannyiszor élményt jelent. Ajánlom mindenkinek, több barátomnak, ismerősömnek ajándékoztam már, és csak pozitív visszajelzéseket kaptam.
  Most találtam e honlapra, és örömmel böngészem az érdekesebbnél érdekesebb könyvajánlásokat.
  További munkasikereket, jó egészséget kívánok Önnek, tisztelettel:
  Szabó Enikő