Élni vagy meghalni?

Élni vagy meghalni? 26 levél azokhoz, akik hívják a halált, akiket az öngyilkosság gondolata foglalkoztat. 26 levél azokhoz, akik hívják a halált, akik keresik az élet értelmét.

„Élni vagy meghalni” súlyos kérdés, az ember kérdése, akár 21 éves, akár 80 éves. A súlyos kérdésre elég bátor ez a könyv, hogy olvasójával keresse – nem megadja neki – a választ. Világirodalmi példákban (melyek a valóságos emberi életben játszódnak) igyekszik megmutatni az emberi élet érdemességének értékét. Bizalmat, a reményt szítja fel még az öngyilkosság krízisében vergődő szívben is. Nem erőszakos. Együtt érez az olvasóval. Nem rábeszél, és nem lebeszél. Gondolkozni hív és érezni, mélyen érezni az életet.

A könyv értéke, hogy olyanról és úgy szól, melyről inkább hallgatunk, mint beszélünk. Ha pedig szólunk, csupán dadogunk. Élni vagy meghalni? A kérdés suttogva vagy kiáltva teszi fel a szívünk. Tessék: keressük együtt a választ. A válasz megtalálásában társunk e könyv.

Szent István Társulat, 2008, 3. kiadásHozzászólások

1 hozzászólás

  1. Mácz István honlapja    Húsz év, 2008. november 25. 13:56

    […] adta ki a Szent István Társulat. Megtudhattuk, hogy az azóta harmadik kiadását is megélt Élni vagy meghalni című könyv az öngyilkosoknak nyújt baráti jobbot, kérve a kétségbeesetteket: halasszák el […]