Öröm és ünnep

Öröm és ünnep Misztérium teremt ünnepet. A Megtestesülés Misztériuma tény. Ünnepelni az embernek, az egész embernek kell: szív, ész, akarat. Ha az értelem gondolatot kap, igazság sejlik föl előtte, akkor csodálatra gyullad. A szív ünnepe az érzés: öröm, megilletődöttség, érintettség. Gondolat és érzés tettre serkenti az akaratot. A gondolkozó értelem, az érző szív és a cselekvő akarat harmóniájában megszületik az emberben az ünnep.

Lehetőségein belül ezt a célt szolgálja az Öröm és ünnep című írás. A mindennapi ember szintjén közelíti meg a Megtestesülés Titkát. Csodálatot kíván ébreszteni, örömre kíván hangolni és tettekre ösztönözni, mely hármas egység harmóniájában imádat bontakozik ki a lélekben. Jézusra tekintve a Szentháromság mélységei és magasságai fénylenek az elmélkedően olvasó elé.

Az írás alapvetően az Incornationis mysterium-ban kifejezett pápai lelkiséget, szellemiséget törekszik átadni a mindennapok emberének. Hívőhöz, vallás nélküli és kereső emberhez egyaránt szól.

2015-ben a ceglédi Mária rádióban erről a könyvről beszélgettünk. A felvétel itt meghallgatható:Hozzászólások

1 hozzászólás

  1. Öröm és ünnep - beszélgetés Mácz Istvánnal, 2015. november 23. 15:31

    […] Advent a várakozás időszaka. Készülünk karácsonyra, a titokra, amelyben Isten emberré lett. Öröm és ünnep című könyvem a mindennapi ember nyelvén közelíti meg a Megtestesülés Titkát. Csodálatot […]