Megjelent: Kísértés a jóra

Kísértés a jóraMácz István Kísértés a jóra című, a Szent István Társulat gondozásában immár negyedszer megjelenő nagy sikerű könyvét így ajánlja a kiadó: „Nincs ember, aki ne szeretne jó lenni. Emberi természetünk legmélyén él, élni akar a jóság ösztöne. Mácz István a fiataloknak szóló művében sorra veszi az erkölcsi alap értékeket, s azokat a történelmi személyiségeket, akikben, ’nem szó, nem fogalom vagy ismeret, hanem élet lett a jó.’ A könyvet olvasva emberekkel találkozhatunk, szellemi barátokkal. Megismerve őket találkozhatunk a jóság ’színárnyalataival’, a szeretettel, a bátorsággal, a tisztelettel, a hűséggel. Nem tankönyv, melyet tanítani kell, ám példát, fogalmazási módot kínál ahhoz, hogy az erkölcsi értékekről eredményesen lehessen beszélgetni.” A könyv lapjairól eszmény-szegény korunkban eszményi életek lépnek elénk megélt boldogságukkal.

A Stephanus online könyváruházon kívül a könyv megvásárolható a szerző további műveivel együtt a Szent István Társulat központi könyvesboltjában (1053 Kossuth Lajos utca 1., Tel: 06(1)318-0567, konyveshaz@stephanus.hu, nyitva: H-P: 10-18 és SZ: 9-14) és további boltjaiban.

Hozzászólások

2 hozzászólás

  1. Mocsár Gáborné Fehérvári Judit, 2010. november 22. 12:57

    Kedves István!

    Két évig tanítottam ebből a könyvből, így nekem több is van belőle.
    Amiért írok az az, hogy az esetleges vásárlóknak elmondjam, hogy ebből a műből árad az emberség, a jóság, a becsület, s ha ezt a könyvet vesszük alapul a tanulás-tanítás folyamatában, észrevétlenül építhetjük be a gyerekek értékrendjébe a kereszténység etikai normáit is.
    A diákok sokkal empatikusabbak, elfogadóbbak lesznek tanév végére.
    Ráadásul az etika anno heti egy órában épült be a helyi tantervekbe, de a legtöbb helyen ez heti 0, 5 -re csökkent. Így a terjedelem nem megterhelő.
    Magánemberként imádom az idézeteket, a példákat, a történeteket, az új ismerteket, nyelvezetet, s én bizony nagyon elérhető távolságban tartom a könyvespolcomon e művet. Sokszor előveszem, s elgondolkodom tartalmán, ami mindig adni képes, s állandóan új aspektusokból.
    Szívből gratulálok e munkához, s kívánok Jó Egészséget, s várom a következő könyvet!

    Szeretettel: Judit

  2. Mácz István, 2010. november 23. 18:23

    Kedves Judit!

    Sorai a meg-nem-érdemelt jutalmak egyike a könyvért, amelyet a Jóság tiszteletével, szolgálatával írtam, szinte remény nélkül, akkori időkben, hogy meg fog jelenni. – S lám…

    Nyáron jelent meg a Merjünk boldogok lenni! írásom. Most újabb téma nem érlelődik bennem, hogy könyvvé szülessen. – Mindennek megvan a maga ideje. Olykor még elmegyek előadásokat tartani. – A reggel frisessége délben legalább egy pillanatra megáll, aztán ,aztán csöndesedik, és az árnyak az éjbe
    nyúlnak…

    Kedves Judit, köszönöm levelét!
    István